Tom Cruise har lämnat in ytterligare en stämningsansökan på 100 miljoner dollar mot en man som hävdar att skådespelaren är bög. Stämningsansökan lämnades in i början av juni till en domstol i Los Angeles och riktar sig mot en man kallad Michael Davis. Orsaken är att denne Davis tidigare skickat ut e-post där han sagt sig vara i besittning av ett videoband där Cruise har sex med en icke namngiven man. Den 38-årige skådespelaren hävdar att något sådant videoband aldrig existerat.

Cruise söker nu motsvarande drygt en miljard kronor i skadestånd, lika mycket som han krävde i en stämning mot gayporrskådespelaren Chad Slater, också känd som Kyle Bradford, i början av maj. Den gången gällde stämningsansökan en intervju i den franska tidningen Actustar, där Slater - som brukar kalla sig själv erotisk brottare - hävdade att han haft en affär med Cruise som ledde fram till att dennes äktenskap med Nicole Kidman tog slut.

Michael Davis i sin tur hotar nu med att gå till motattack mot den 38-årige skådespelaren. Davis säger sig ha fått utstå stor känslomässig stress efter Cruises stämning. Bland annat säger han sig ha blivit hotad av företrädare för Scientologikyrkan, där skådespelaren är medlem, och från anti-gay-förespråkare. Det är okänt hur stort det presumtiva skadeståndsanspråket är i hans planerade motstämning.