Tom Hjelte, chefredaktör för tidningen Lifestyle, åtalades den 2 oktober vid Stockholms tingsrätt för våldtäkt och flera fall av misshandel. I anmälan anklagades han bland annat för att ha bundit fast sin före detta flickvän i sängen och under knivhot våldtagit henne både oralt och vaginalt. Då hon hotade med att anmäla honom svarade han: "Vem skulle tro på en dum blond bimbo från landet."

I förra veckan dömdes han till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt, samt för att ha misshandlat henne vid omkring 15 tillfällen. Tingsrätten dömer honom även att betala ett skadestånd på 165 000 kronor. Tom Hjelte förnekar fortfarande våldtäkten, och säger att han endast slagit henne enstaka gång och då i självförsvar.

På tidningen Lifestyles webbplats skriver Tom Hjelte om sin övriga livsstil, och under rubriken "Det Goda Livet" berättar han bland annat om tjusningen att "få ta på sig smokingen och gå på fest på slottet i Versailles". Tom Hjeltes nya "Lifestyle" de närmaste åren blir dock en helt annan än den han är vad vid - nämligen kåklivet. Vi rekommenderar Hjelte dock att lämna smokingen hemma ...

http://www.lifestylemag.com