Det blir inget åtal mot godsägarsonen Rickard Bergengren, 21 år, som filmade hur han plågade djur till döds. I en drygt sex minuter lång film skjuter och plågar 21-årige Rickard Bergengren och hans kamrater ihjäl djur på Hjularöds gods utanför Eslöv. I filmen som han tillägnar "katter, fåglar och alla andra negrer" ses Rickard svinga den skjutna katten i svansen för att sedan kasta den i en gödselstack. I klippet tycktes också en talgoxe dödas.

Med snabba klipp, pålagd hiphop-musik i bakgrunden och med infällda stillbilder på unga kvinnor i bara trosorna skjuter kamratgänget ihjäl fåglar och en katt. Rickard Bergengren säger i filmen att han är "jävligt bakis" för att i nästa klipp skjuta ihjäl fasaner och gräsänder.

I en senare sekvens tittar Rickard Bergengren in i kameran och hälsar "till alla jävla naturrättsaktivister". Sedan går han in i ett stall och jagar ut en katt. Katten skadeskjuts och under skratt springer man efter katten och skjuter ihjäl den. "Nu jävlar fick du" säger Rickard Bergengren och svingar katten i bakbenen för att sedan kasta i väg den.

Men överåklagare Sven-Erik Alhem lägger ner utredningen eftersom det varken går att bevisa att katten plågades eller att den fridlysta fågeln sköts ihjäl av mannen eller någon av hans kamrater.
- Jag har inte tillräckligt bevis för att kunna hävda djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen, säger han till Skånska Dagbladet..

Kammaråklagaren lade ner förundersökningen i januari. Sven-Erik Alhem återupptog dock utredningen. Men även han tvingades alltså nu ge upp.
Det misstänkta djurplågeriet uppdagades i höstas när filmklippet lades ut på Youtube. Efter ett tips polisanmälde organisationen Djurens rätt händelsen.

Rickard Berggren är 21 år och ekonomstudent vid Lunds universitet. Han är skriven hemma hos familjen på Hjularöds gods i Harlösa. Han har vapenlicens för fyra vapen, tre kulgevär och ett hagelgevär.

För ytterligare information:
http://www.hitta.se/ViewDetailsWhite.aspx?SearchType=4&wflWhite=1a1b&wflPink=4a&vad=Rickard+Bergengren&var=Harl%F6sa&Vkiid=cRFw6vrGJbLy+sv5HdS5bA%3d%3d&Vkid=54372901