Seriefiguren Tintins senaste äventyr har stoppats av belgisk polis. Inte bara för att seriealbumet "Tintin i Thailand" av landsbefolkningen betraktas som ovanligt smaklöst, utan också för att det är ett illegalt plagiat.

Eftersom Tintin betraktas som något av en nationalhjälte i Belgien är många upprörda över att han dragits in i ett barnförbjudet äventyr som utspelar sig på snaskiga barer i Bangkok.

Tillsammans med kapten Haddock och professor Kalkyl dricker han öl på strippklubbar och använder sig av ett språk som kanske inte är lämpligt för minderåriga. Tintin besöker också gaybaren Sexy Boy, där han har en affär med två män. Inte ens hans hund, Milou, lämnas i fred.

En polisenhet, specialiserad på falskmynteri och piratkopiering, agerade under täckmantel och genom att låtsas vara köpare av ett större parti kunde tre män arresteras i staden Tournai, nära den franska gränsen.

650 exemplar av det förbjudna seriealbumet beslagtogs också, rapporterar belgisk press. På webbplatsen Tintin parodies finns sammanlagt 40 piratalbum med Tintin upplagda, inklusive de två svenska som kommit ut. Sammanlagt 2 500 sidor.

http://www.chez.com/jenot