En vild diskussion blåste upp inför raggarrockaren Eddie Meduzas konsert i Bengtsfors Folkets Park den 2 september. Den lokale kristdemokraten Christer Schwartz gick så långt att han försökte hindra konserten från att äga rum. Han menade att Eddie Meduzas låttexter var rasistiska och kvinnoförnedrande - han exemplifierade med titlar som "Heil Hitler" och "Våldtäkt på Marita" - och därför inte borde få uppföras på en kommunal scen.

En debatt följde i lokaltidningarna där kristdemokraten fick försvara sig mot ilskna Meduzasupportrar och ledarskribenter. Jämförelser gjordes bland annat med buskisparet Stefan & Kristers liknande skämtsamheter om kvinnor. En insändare hade noggrant lyssnat på låten "Heil Hitler" och berättade att den inte alls var rasistisk utan hade helt motsatt budskap.

Arrangörerna i den motorburna klubben Power Gliders gav också svar på tal. Man ansåg att kristdemokraternas krav på förbud bröt mot yttrandefriheten och lät genomföra konserten. Med stora löpsedlar från lokaltidningarna på väggarna. Dessutom gav klubbens ordförande Jan Gustavsson ett löfte om att ta Eddie Meduza till parken nästa år också. De 1 200 personerna på plats jublade åt beskedet.