Det finns vissa fula fiskar som är fulare än andra. En av dem heter Björn Schröder, vd på företaget Internet 5. Han säger till journalister att Flashback ljuger, och att Internet 5 aldrig nekat Flashback som kund. Vi gillar givetvis inte att bli utpekade som lögnare, och utlyser därför en tävling.

Till den som snabbast lyckas få en offert från Internet 5 angående återförsäljningsbar bandbredd, lottar vi ut en prenumeration på Flashback (10 nummer). Vi lovar också att dina tidningar skall komma kontinuerligt, eftersom vi nu blir en kontinuerlig tidning även på papper.

Flashback har förvisso lagt ned webbhotellet, men ifall Internet 5 ger oss den utlovade offerten, så lovar vi att starta webbhotellet igen - med endast en kund: Nationalsocialistisk Front (NSF).

Bakgrunden till denna historia är följande:

Torsdagen den 26 oktober klockan halv två meddelar Björn Schröder, vd på företaget Internet 5, att Internet 5 inte vill offerera Flashback som kund. Meddelandet levereras på Flashbacks telefonsvarare.

Mindre än två veckor senare, söndagen den 5 november, var Flashback tillbaka på nätet via webbyrån Frambak bakfram. Företaget köper Internetkapacitet via Internet 5 som i sin tur får nätkapacitet av MCI WorldCom. I webbyråns avtal med Internet 5 finns det ingen klausul som hindrar dem ifrån att erbjuda Flashback en del av deras bandbredd, (även ifall Internet 5 skulle nekat Flashback som direktkund).

Cirka tolv timmar efter att Flashback kopplats på spärrar Internet 5 utan förvarning de IP-nummer som Flashback nyttjar, och Flashback är ännu en gång avstängt från Internet. Men när medierna börjar ringa Internet 5 så har man helt plötsligt ändrat historien, och förnekar att man någonsin nekat Flashback som kund. Björn Schröder, vd på Internet 5 säger till Ny Teknik:

- Jag pratade in på telefonsvararen att de skulle kontakta mig. Vi har inte nekat dem, utan jag ville informera mig mera om deras verksamhet, säger han. Detta uppgavs också vara orsaken till att Flashback stängdes av. Till Internetguiden säger Björn Schröder:
- Flashback gick direkt till en av våra underleverantörer utan att ta kontakt med oss. Vi vill prata med dem innan vi beslutar oss om de skall få vara kunder hos oss eller inte.

Efter detta märkliga utspel ringar Flashback upp Björn Schröder på Internet 5 och undrar vad han menar med att han aldrig nekat dem som kunder. Vi passar samtidigt på att beställa en ny offert, eftersom Schröder inte längre har något minne av att han nekat Flashback. Men någon offert vill han inte lämna. Han vill först ha lite information om Flashback och dess bakgrund skickat till sig - vilket han får. Schröder svarar då (6 november) med några följdfrågor, vilka besvaras av Flashback samma dag.

Efter detta har Björn Schröder inte hört av sig. Det är nu över två månader sedan ... Internet 5 förnekar fortfarande att man nekar Flashback som kund, trots intalat meddelande på telefonsvarare, trots att man stängt av Flashbacks webbplats från Internet och trots att man fortfarande inte kunnat leverera någon offert.

Och ytterligare en fråga. "Flashback gick direkt till en av våra underleverantörer utan att ta kontakt med oss. Vi vill prata med dem innan vi beslutar oss om de skall få vara kunder hos oss eller inte." Vad är det för svar egentligen? Måste ett företag som är kund hos Internet 5 fråga dem om lov varje gång de får en ny kund? Eller hur skall vi annars tolka Schröders svar?

Vi bollar nu frågan över till er läsare. Och som sagt, den som snabbast lyckas få Internet 5 att bekänna färg, vinner 10 nummer av Flashback ...

Björn Schröder kan kontaktas via e-post och telefon:

E-post: bjorn.schroder@internet5.se
Telefon: 08-509 030 00 (växel)