I senaste numret av papperstidningen ETC avslöjar Dan Josefsson bland annat att Aftonbladet samarbetade med nynazister när de publicerade hotbilderna mot Alexandra Pascalidou och Claes Cassel.

Aftonbladets chef Anders Gerdin vågar inte heller bemöta artikeln offentligt. När radions P1 Morgon ville låta Anders Gerdin och Dan Josefsson mötas i debatt vägrade Gerdin att komma, efter att först ha förhalat debatten i en vecka. Resultatet blev att Josefsson och Claes Cassel ensamma fick diskutera Aftonbladet-affären i direktsändning.

Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin kände till att de nazistiska hotbilderna utanför Claes Cassels och Alexandra Pascalidous bostäder framkallades på tidningen och ljuger än i dag om detta.

"Anledningen till att Christofer Fager fått sluta på Aftonbladet var inte att han ljugit - utan att han just slutat ljuga."
Enligt Dan Josefsson måste Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin ha vetat om att hotbilderna beställdes och framkallades av Aftonbladet själva.

Reportern "kan omöjligt ha lurat tidningens ledning" skriver Josefsson. "För det var ju ingen hemlighet att det var Aftonbladet som framkallat rullen och tillverkat den enda existerande papperskopian av bilden."

Att ingen i redaktionsledningen ingrep måste bero på att de inte brydde sig om att tidningen ljög för sina läsare, skriver Josefsson. Vid en presentationen av det nya numret av ETC på restaurang Kvarnen i Stockholm sade Josefsson att han inte förstår hur Gerdin kan sitta kvar efter det som hänt.

Senaste numret av ETC kan beställas från adressen:
http://www.etc.se/direkt/kopnyaetc.html