I slutet av mars inledde ett antal samfund med Pingstkyrkan och New Generation International i spetsen något man kallar Impact Tour - ett arrangemang sponsrat av ett flertal företag (se lista nedan).

Under väckelsemötet liknades bland annat homosexuella vid mördare, det hävdades att de inte förtjänade att leva, och homosexualitet kallades en dödssynd. Det kan inte beskrivas på annat sätt än att det inträffade är osmakligt, respektlöst och djupt kränkande gentemot homosexuella. En människosyn som inte passar in i ett demokratiskt samhälle.

- Att vissa religiösa samfund inte kan acceptera homosexualitet känner vi till, säger Anders Selin, RFSL:s förbundsordförande. Vi vet att det finns människor som väljer att tolka bibeln på det sättet. Men det är osmakligt och respektlöst att man medverkar i en turné riktad till ungdomar där man framställer homosexuella som mördare och homosexualitet som en dödssynd. Det står för en fullständigt vidrig människosyn.

- Malmö stad har föredömligt snabbt avbrutit samarbetet med en av arrangörerna, och RFSL hoppas nu också att andra kommuner och landsting vägrar att ge hatpropagandan en plattform, säger Anders Selin.

RFSL har nu skrivit ett öppet brev till de företag som var med och sponsrade väckelsemötet, och frågat ifall man delar de uppfattningar om homosexuella och homosexualitet som framfördes.

Impact Tour sponsras av följande företag:

Ramneskogs Emballage
Team Sportia
Malmöguiden.se
Sport 2000
Restaurang Elysé
Åhléns
The Card
Claes Olsson
NRJ
Serholt Collection Sweden
McDonald´s Gustav Adolfs Torg i Malmö
Metro
Inova
Tojos Plast AB
Chemotechnique Diagnostics