I dagarna skickas tusentals brev ut från företaget Företagskatalogen, som drivs av Tomas Sandström. I brevet uppmanas mottagaren att betala 2 388 kronor före den 25 april för "medverkan" på Internet. Brevet ser ut precis som en Teliaräkning och många blir lurade och betalar.

Stig Sandgren vid Stockholmspolisen bekräftar att de redan fått in hundratals polisanmälningar från hela landet. Men polisen kommer antagligen att skriva av anmälningarna.

En närmare granskning av utskicket visar nämligen att det finstilt står "erbjudande" i brevet och dessutom saknas ordet "faktura". Därför är det ingen faktura och alla mottagare kan lugnt slänga utskicket i papperskorgen.

Tyvärr gör inte alla det. Thomas Sandström, den 26-årige malmöbo som står bakom Företagskatalogen, har gjort liknande utskick tidigare och företag som då inte betalat har hotats med kronofogden.

Företagskatalogen uppger ingen gatuadress i sitt utskick. Efter kontroll av telefonnummer får man dock en adress - Rådmansgatan 48 i Stockholm. Någon skylt i porten om Företagskatalogen finns inte, däremot en lapp på andra våningen med andra delen i företagsnamnet "Internet 2K AB". En kurragömmalek som antyder att Företagskatalogen "Internet 2K AB" helst undviker besök av sina kunder.

Ytterligare information:

Företagskatalogen, Box 5511, 114 85 Stockholm
Telefon: 08-673 48 44
Fax: 08-673 48 55
Webbadress: http://www.foretagskatalogen.com