En webbsida för Hondafans riskerar nu att stämmas av biltillverkaren. Honda säger att man inte tolererar några Internetpirater, vilket även inkluderar de som gillar deras bilar. Webbdesignern Jon Schreiber från Florida äger i dag sin tredje bil från Honda, och 1996 registrerade han domännamnet "honda.net" för att lägga upp en webbguide för fans till den populära biltillverkaren.

Tre år senare erfar han att alla fans inte är lika glada. Företaget Honda Motor Co. kräver nu att han ger dem domänen. Amerikanska Honda Motor Co. lämnade nyligen in en anmälan till den federala domstolen i Kalifornien angående upphovsrättsbrott. I sin anmälan kräver Honda 100 000 dollar i skadestånd samt att Schreiber överför honda.net och en annan domän, hondacraft.com, till biltillverkaren.

"Allt var gjort som en hyllning till Honda", berättar Tony Schreiber för Wired. "Vi ville skapa någonting som hjälpte människor att lättare hitta andra webbsidor om Honda på nätet." Honda säger att det är ointressant ifall webbsidan är gjord av fans eller ifall den är kommersiell. Det viktiga är att det är ett upphovsrättsbrott; att Honda äger rättigheterna till namnet.