I det amerikanska spelet "Whorehouse" skall man som hallick tjäna så mycket som möjligt på sina horor. I spelet erbjuds man bland annat att "disciplinera" hororna, det vill säga ge dem stryk för att de skall jobba hårdare.

Spelaren kan även droga dem för att de skall bli effektivare, förse dem med kondomer för att de skall kunna skydda sig eller handla dyrbar medicin till dem. Ett annat sätt är att råna andra hallickar. Valet är fritt och desto effektivare spelarens egna prostituerade blir, desto högre blir inkomsterna.

Ungdomsminister Ulrica Messing är bekymrad. "Det är självklart att ungdomarnas tänkande påverkas om de spelar de här absurda spelen ofta", säger hon till Aftonbladet.

"De uppmuntrar till att tänka illegalt och legitimera sexuella tjänster och användning av narkotika. Ju fler sådana här miljöer som ungdomar möter, desto lättare är det att få ungdomar att tänka att det är okej att köpa kroppar eller ta droger", säger ministern.

Ulrica Messing får medhåll av jämställdhetsombudsmannen. "De som spelar blir säkert inte hallickar, men någonstans kryper värderingar in", säger Agneta Claesson Norell, tillförordnad Jämo till Aftonbladet.

http://whorehouse.naken.cc