23 april 1991 dog ännu en rocklegend. New York Dolls gitarristen och soloartisten Johnny Thunders. En av dem som fick städa upp efter honom var Willy de Ville. När Puls Tore Börjesson träffar Willy De Ville berättar han hur det hela gick till.

- Vi satt på trappan utanför mitt hus, när likbilen stannade framför hotellet intill. De lastade in en kropp och körde iväg. Strax efter kommer hotellägaren fram till mig och frågade om jag kände den lille killen från New York som hade dött. Han sa att hans namn var Johnny Thunders.

- Några dagar efter Johnny dog, stötte jag ihop med två svin som sålde dåliga droger. Eftersom jag visste vad Johnny brukade använda frågade jag dem vad de hade för något. Det smakade sött som sackarin. Riktigt dåligt knark. Jag håller dem ansvariga för Johnnys död. Polisen kunde dock inte sätta dit dem. Men jag och mina två gorillor såg till att de aldrig kom tillbaka till New Orleans.

- Johnny hade köpt syra i tron att det var heroin, skjutit upp det och freakat ut. För att komma ner tog han en oerhörd mängd metadon och överdoserade.