Sanningen om "Peter Karlsson" är en annan än den som berättas i media. Journalisten "Peter Karlsson" som för en tid sedan utsattes för ett bilbombsattentat har ägnat sig åt mer än bara journalism.

I nazistiska kretsar är han välkänd som en av ledarna inom AFA (Antifascistisk aktion). "Peter Karlssons" engagemang i denna grupp är väldokumenterad. Under tiden som medarbetare på den antirasistiska tidningen Expo var han samtidigt verksam inom AFA tillsammans med en annan medarbetare på tidningen, Tobias Hubinette. Både "Peter Karlsson" och Tobias Hubinette är dömda för brott i dessa sammanhang.

Under flera års tid har "Peter Karlsson" byggt upp ett mycket omfattande åsiktsregister över oliktänkande svenskar. På polisens passenhet är han välkänd för att beställa ut hundratals passfoton på svenska nazister.

Dessa passfoton har tillsammans med detaljerade personuppgifter legat till grund för skapandet av akter på hundratals eller ännu fler personer runt om i landet. Detta material har sedan förmedlats till AFA som använt det för att genomföra våldsamma attacker mot svenska nazister.

Tidigare i år har AFA bland annat gjort sig skyldiga till följande attentat:

- Brandbombsattentat mot en bil som tillhör redaktören för tidningen Nordland.
- Flera fönsterkrossningar mot redaktörens hem. En av stenarna som kastades in var nära att träffa hans sex månader gamla son.
- Man har hällt bensin utanför hans dörr och lämnat hotbrev.
- Attack mot redaktören för Framtid, där han blev överfallen och misshandlad utanför sitt hem av tre maskerade män beväpnade med baseballträn.
- Några dagar senare förstörde gärningsmännen hans bil.
- Man har även attackerat hans bostad genom fönsterkrossning med mera.

Samtidigt som media berättat om "Peter Karlssons" bakgrund som medarbetare i den antirasistiska tidningen Expo har man dragit upp de attentat som begicks mot tidningen under en period 1996. Vad man inte nämnt, eller kanske inte vet, är att dessa attacker var en reaktion på den våldsamma attack som AFA/Expo utförde mot Nationella Alliansens lokal på Tomtebogatan i Stockholm.

Bakgrunden var att Expo skickat in en infiltratör i Nationella Alliansen som vi kan kalla för P A. Denne P A kunde sedan redogöra när Nationella Alliansen skulle öppna sin butik i lokalen och hur den var skyddad mot angrepp med mera. AFA/Expo bestämde sig då för att genomföra en välplanerad attack mot butiken natten innan den skulle öppnas.

"Peter Karlsson" har kunnat identifierats som en av dem som befann sig på plats vid tidpunkten för attentatet. Det bör även tilläggas att samma lokal utsattes för ett brandattentat då gärningsmännen blockerade lokalens enda utgång med brinnande material.

En längre och utförligare artikel om journalistparets bakgrund finns att läsa på adressen:
http://www.folktribunen.com/dok/carlqvist.html

Fotnot: I ett pressmeddelande från Antifascistisk Aktion Stockholm den 1 juli 1999, förnekar man att det utsatta journalistparet Peter Karlsson och Katarina Larsson är aktivister inom AFA (Antifascistisk Aktion).