När Arild Andersen, 43, hamnar i fängelse sväljer han gafflar. Han har opererats 27 gånger. I april väntar nästa straff.

- Jag vet att jag kommer att svälja en gaffel igen, säger han till Aftonbladet. Arild Andersen har aldrig suttit i fängelse utan att svälja en gaffel.
- Det är inte det att jag vill slippa straff. Men jag klarar inte att sitta i fängelse. Jag är rädd. Han säger själv att han inte kommer ihåg de gånger han svalt gafflar, han bara gör det.

På 70-talet blev han utsatt för sexuella övergrepp när han satt på Ullersmofängelset, då svalde han för första gången en gaffel. När han släpptes, två år i förväg, hade han hunnit opereras elva gånger på nio månader.

- Under fängelsestraff känner jag mig i en försvarslös position, säger han. Jag är rädd för ett nytt övergrepp. Därför sväljer jag gafflar för att komma undan. Första gången han dömdes till fängelse, i mitten av 70-talet, gällde det väpnat rån. Sedan dess har han dömts fler gånger för olika brott men svalt gafflar så snart han satts i fängelse.