Det är flera som på sista tiden upptäckt likheterna mellan tyska Iconscreens webbsida (http://www.iconscreen.de) och Moderata Ungdomsförbundets webbsida (http://www.muf.se).

En läsare skrev nyligen till MUF:s webbmästare: ´Oops, så fel det kan bli. De [hänvisning till webbadresserna] är rätt lika´. MUF:s webbmaster skickade följande svar:

"Onekligen ...

Men knappast någon nyhet. Expressen tog upp saken för 4 månader sedan.

Det är visserligen jag som har kodat sidan men designen gjordes av en av våra medlemmar. Vem som var först, vi eller Iconscreen, har jag ingen aning om. Misstänker dock att tyskarna hann före.

Killen som "designade" vår sida har, om det är någon tröst, fått ta emot ett antal gliringar. Tyvärr är det jag som får ta på mig "äran" gentemot den stora allmänheten.

Jag visste inget om detta förrän Expressen hade det på sin IT-bilaga under "Lika som bär". Tyvärr har vi inte haft resurser att göra om sidan ännu, men det ligger inom en snar framtid.

Som sagt var det inte med uppsåt som MUF centralt eller jag, eventuellt plagierade Iconscreen även om detta blev resultatet i realiteten."

Iconscreen i Tyskland verkar dock inte lika roade, och har lagt upp en sida om detta under rubriken ´Site rip off in Sweden´. Webbadress: http://www.iconscreen.de/rip_off/index.html

MUF har nyligen ändrat om sin webbsida, och för säkerhets skull även lagt till texten: "(Page design inspired by iconscreen.de.)"