Anonymous svenska twitterkonto #AnonOpsSweden, har nu öppnats igen. I början vägrade Twitter kommentera nedstängningen, eller varför man hade stängt kontot.

Det var först tre dygn senare, den 27 november, när flera medier börjat skriva om det, som de fick ett svar. Det visade sig då att orsaken var att man i en tweet hade länkat till en hackad webbplats. Även användaren som tipsade om hacket blev avstängd.

Twitter valde senare att öppna kontot, men debatten om Twitters godtyckliga censur fortsätter. På bloggen Klartexten! - som påstår sig ha blivit nedstängd från Twitter 3-4 gånger under de senaste veckorna - kan man läsa:

"Om twitter inte åtgärdar denna politiska censur så är det slut med twitter och någon annan liknande sajt med yttrandefrihet på agendan tar över."
Anonymous Sweden skriver i en debattartikel på SVT Debatt:

"Problemet ligger inte i att vi har blivit avstängda, utan i den otroliga makt som Twitter har över den offentliga debatten. Visst har vi accepterat användarvillkoren – men när ett privat företag har sådan makt har någon annan del av samhället misslyckats."
http://twitter.com/AnonOpsSweden
http://debatt.svt.se/2012/11/28/twitters-godtyckliga-censur-hotar-yttrandefriheten/
http://klartexten.wordpress.com/2012/11/29/twitter-utovar-politisk-censur/