Artisten och debattören Alexander Bard är starkt kritisk till den omdebatterade Ecce Homo-utställningen.

"Ecce Homo är dålig kitch och bygger på felaktiga antaganden. Jesus var varken homo eller hetero. I Bibeln var Jesus helt asexuell". Det skriver Alexander Bard i magasinstidningen M2 som kommer ut med sitt premiärnummer i nästa vecka.

"Har bögar och lesbianer det så taskigt ställt med förebilder, att de måste hitta på homoläggningar på personer som bevisligen inte haft minsta intresse för homosexualitet?", undrar Bard.

Enligt Alexander Bard är bibeln "genuint homofob" och det är inget konstigt med att troende kristna tar avstånd från homosexualitet. "Lämna kristendomen åt de förmdomsfulla och hatande människorna och välj ett annat alternativ", uppmanar han och föreslår att man ska "starta en egen homoreligion istället": "Dyrka Oscar Wilde eller Greta Garbo, det vore mer innovativt."

Alexander Bard medverkar som tidningen M2:s kommentator och skriver i varje nummer i en slags intervju över internet. Han svarar där på frågor från tidningens chefredaktör, Christian Gergils.

Tidningen planerar att komma ut med 6 nummer under 1999. Den säljs över hela landet, men med stark koncentration till Stockholm, Göteborg och Malmö-regionen.

Ytterligare information om M2:
Email: osa@m2000.nu
Tel: 011-28 84 90