En halv miljon i skadestånd och fängelse för Jan Axelsson är kravet från personen som stämt Flashback vid Stockholms Tingsrätt.

Bakgrund till åtalet är att tidningen Flashback 1995 publicerade en fem sidor lång artikel med rubriken "Stockholms Våldtäktsmän 1990/91" - en lista över samtliga meddelade domar angående brottet våldtäkt i Stockholm under två år.

Förrutom namn och bild fanns även uppgifter om personnummer, adress, telefonnummer, kortfattad info. om vad de blivit dömda för, lista över vilka åtalspunkter de blivit dömda för, info. om hur högt straffet blev + målsnummer.

En av de utpekade som bl.a. blivit dömd för att ha utnyttjat ett flertal utvecklingsstörda flickor sexuellt tyckte inte att det fanns något allmänintresse i detta, och ännu mindre att hans "straff" blev villkorlig dom + 4000 kr i dagsböter.

Han menar att tidningen Flashback har smutskastat honom genom att offentliggöra vad han har blivit dömd för. Han förnekar inte att det Flashback publicerat är sant, men menar att detta är inget som allmänheten bör känna till.

Därför stämmer han nu tidningen Flashback och dess ansvarige utgivare Jan Axelsson på 500.000kr i skadestånd för psykiskt lidande samt att Jan Axelsson skall betala alla hans rättegångskostnader och dömmas till fängelse.