Mannen som i medierna kallats OS-bombaren har tröttnat på epitetet. I ett brev till TT träder han fram och begär att få kallas vid sitt riktiga namn, Mats Hinze.

När Hinze i somras greps på Millesgården med en sprängladdning i ryggsäcken kallades han, som brukligt i medierna, för 27-åringen. Omständigheterna kring gripandet gav honom i många fall också epitetet OS-bombaren. Han misstänks ha varit i färd med att spränga statyn "Människan och Pegasus", symbol för den svenska OS-ansökan.

I ett handskrivet brev till TT, i brunt kuvert med fångnumret på Kronobergshäktet som enda avsändare, träder Mats Hinze fram och reagerar mot beteckningarna.

- Tar man textförfattaren eller rubrikförfattaren på orden (när de skriver OS-bombaren, reds anm) innebär det ett påstående att jag sprängt bomber, skriver Mats Hinze.

- Det kan ju knappast vara oetiskt att kalla mig Mats Hinze när jag heter det, och när jag själv vill bli kallad det, för att minska risken att jag i hastigheten av misstag blir kallad "OS-bombaren" eller något liknande, skriver han.

Mats Hinze påpekar också att hans begäran gäller alla medier.