Nedan följer fem olika sätt att ringa gratis från Telias telefonkortsautomater.

Version 1:

Lyft luren och vänta på ton. Slå 020 och vänta ca 20 sekunder. Efter en stund börjar det tuta i luren. När det tutat ca 16 ggr så skall du få en ny ton. Om du inte får någon ton så är automaten spärrad mot den här gratisringningen. Om du får en ton så kan du ringa vilket telefonnummer som helst, dock max 7 siffror (10 totalt). Du kan ringa rikssamtal, men då bara ett 5-siffrigt nummer med 2-siffrigt riktnummer. Efter ca 1 minut bryts samtalet. En del hävdar att man skall trycka snabbt på t.ex "höj volym"-knappen medan man väntar på ny ton, men detta är totalt onödigt. Samma teknik går även att använda för att ringa 071-nummer.

Version 2:

Lyft luren och vänta på ton. När tonen kommer, slå snabbt ner klykan ock släpp upp den igen. Slå 0# innan tonen kommer tillbaka. Du kan nu ringa ett nummer som börjar på 20, dock max 9 siffror (10 totalt). Detta sätt verkar funka på samma automater som det det första sättet funkar på. Samma teknik går även att använda för 071-nummer.

Version 3:

Klistra fast ett tändsticksplån på ett plastkort. Tryck in det i kortläsaren och ryck snabbt ut det igen. Om du har tur så bränns kortläsaren och du kan ringa vartsomhelst. Observera att detta sätt betraktas som skadegörelse och kan leda till dryga böter.

Version 4:

Slå 1#, dvs ring till skadeanmälan. Lura i dem att det är nåt fel på automaten så att du inte kan ringa, och att det är den enda automaten på flera mils avstånd, samt att du är i ett akut nödläge (inte skadad, då kopplar dom dej bara till larmcentralen) och bara måste ringa. Då kommer personalen på skadeanmälan att koppla dig till det nummer du skall ringa. Detta sätt funkar dock aldrig med 071-nummer eller dylikt.

Version 5:

Ring till nummerupplysningen (07975, gratis från telefonautomater) och använd en s.k. "dialer" - nummerslagare. Alternativt busvissla, skrik, pip eller vadsomhelst så att du åstadkommer en väldigt hög ton. Med lite övning kan du få fram en ton, och ringa ett valfritt nummer.