Mjukvarujätten Microsoft har vidtagit rättsliga åtgärder mot en 20 årig hacker efter att ha registrerat domännamnet micr0soft.com. Hackern säger att han enbart gjorde det på skoj, men Microsoft är lagom roade.

När Jeremy Lynnes, 20 år, registrerade domännamnet micr0soft.com var planerna att ha en sida där han kunde lägga upp sina egna personliga åsikter och idéer. Vad han inte hade planerat var att bli indragen i en rättslig process mot mjukvarujätten Microsoft.

Den 23 juli fick Jeremy Lynnes ett brev från advokatfirman Jones and Askew som hjälper Microsoft av skydda sitt varumärke. Deras brev innehöll bl.a. en kopia av Network Solutions' Registrant Name Change Agreement - dvs. ägarbyte av en registrerad domän.

Till AntiOnline säger Jeremy "Allt jag vill ha av Microsoft är de 100 dollar jag själv betalat för att registrera domänen". Men Microsoft vägrar att betala så mycket som en penny för denna domän, och begär att han förflyttar den till dem omgående. En talesman för Microsoft berättar i en telefonintervju för AntiOnline att "vi skall inte behöva betala någon lösensumma för något som redan är vårt eget varumärke".

Microsoft fortsätter med att berätta att de är trötta på människor som registrerar deras egna domäner under någon 'first amendment' artikel som enligt honom inte existerar och säger att de inte har några problem med de sidor som är uppenbara parodier.

"We're not here to stomp on people, we're here to make sure that a legit customer base isn't facing a hassle trying to access our site."