Här kommer en intervju med Kurt Saxon. Den är hämtad från det nystartade svenska nyhetsbrevet "The Saxon Letter".

Du växte upp under depressionen...

Ja, jag såg den, jag var där.

Du var också medlem i ett flertal organisatoner som många skulle klassa som extrema.

Ja, det var The Birchers, the Minutemen och nazister. När det gäller de ockulta, så var jag med scientologerna, the Rosicrusians, the Church of Satan, the Martianists, UFO-människor, spiritualister, nämn någon, vilken som helst, jag var med i dom alla. Det var väldigt roligt.

Hur påverkade dessa dina ideer som survivalist?

När jag var yngre, på 60-talet, så sökte jag efter svar. Jag var på högerkanten, andra på vänsterkanten, men gemensamt för oss alla var att vi sökte svar. Det gjorde jag även när jag var med de ockulta. Buddha prövade en sak efter en annan. Det fanns inget som pågick runt omkring honom som han inte prövade. Men det fanns inget som passade honom, så han satte sig under Bo-trädet och sa "åt helvete med allt!" och så tänkte han ut sin filosofi.

Jag gjorde precis som Buddha. Jag prövade allt jag kunde. Jag sökte efter alla svar, men insåg att alla bara ville ha och ha. Så gott som alla, politiska och ockulta, ville ha hjälp i någon form. Det var då jag insåg att det enda sättet man kan bli fri från det onda i samhället på, var att bli helt oberoende från det. Man måste lära sig att ta hand om sig själv och sina kära och förhoppningsvis bli en tillgång för sina grannar.

Det ringer en massa människor till min radioshow och påstår att de är kristna, fastän de aldrig läst bibeln. Jag säger till dessa att "om ni är kristna och skall utöva er religion, så skall ni tro att Jesus är Guds son". Jag tror inte det, men skall de vara kristna så skall de tro på det. Sedan skall ni älska er nästa och era barn, och vara trevliga och ärliga mot alla i er omgivning. Då kommer ni att bli älskade och respekterade av alla, och finns det en himmel så kommer ni dit. Det är min livsfilosofi. Är du ärlig och rättvis mot alla, och älskar dina nära, så kan det inte bli fel. Men människor är inte sådana.

Jag var med i de nazistiska stormtrupperna, och jag var bra, och det var den hårdaste enheten i hela landet. Men det betyder inte att jag i nuläget är nazist. Jag var aktiv medlem i Church of Satan, men det gör mig inte till satanist idag.

Vad har du för syn på tro idag?

Jag är ickereligiös och ickepolitisk. Det är som Buddha, han har samma svar, men jag går inte ut och lär ut någon form av religion.

Du har alltså gått ifrån allt sådant?

Ja, jag har gått ifrån religion, rasism och politik.

Anser du att naturen har skapat någon form av elitmännsika, som förtjänar att överleva pga personliga egenskaper istället för ras eller finansiell status?

Jag vet inte. Genetiskt sett, så har jag kvalitativa släktingar. Alla mina halvsyskon är intelligent yrkesfolk. Mina föräldrar slutade grundskolan och läste sedan inget mer. De var ignoranta människor från landet, men de var väldigt intelligenta.

En genetisk studie gjordes på Abraham Lincoln. Fastän hans förfäder var lågutbildade bönder, så var de relativt intelligenta. Det kanske är generna det hänger på, jag vet inte. Men självklart har omgivningen betydelse till viss del. Jag tror att det är en kombination av gener och omgivning. Men den som förbereder sig för att överleva, förtjänar att överleva.

Beskriv hur du lever, på vilket sätt du är självförsörjande.

Vi bor i Alpena i staten Arkansas. Det är inte en by, utan en väldigt liten liten stad. Det finns inget motel eller någon polisstation, men det senare behöver vi inte heller. Alla är beväpnade. Ibland händer det att någon yngling spårar ur och rånar någon eller så, men då ringer vi bara till sheriffen i Harrison, det ligger några kilometer härifrån. Vi bor i ett område med väldigt låg kriminalitet.

Jag har ungefär 1,6 hektar mark som omger mina ägor. Det jag ville bygga upp var en potential för att vara helt självförsörjande. Det är bra, man behöver inte jobba ihjäl sig. Man odlar en del och köper resten. Jag klarar inte av att försörja mig själv med energi, men det behöver jag inte heller. Vårt område producerar sin egen energi, inte som New York eller Chicago. Vi har en källa som inte används, vi har kommunalt vatten. Men om det skulle krisa till sig så kan vi använda den. Om jag behövde, så kunde jag bygga ett vindkraftverk eller dylikt. Jag har all information som behövs.

Det är potentialen man måste bygga upp. Var inte fanatisk, utan sträva efter att bygga upp en potential. Det betyder inte att man skaffar sig ett elkraftverk, bara för att man tror att ett rattfyllo skall köra ner en elstolpe så att strömmen är borta i fyra timmar. När saker och ting saktar ned, för att slutligen kollapsa, kommer vi att klara oss väldigt bra.

Vad är det som du inte odlar, som du måste handla?

Vi handlar det mesta av vår mat. Vi ger kycklingarn mycket av det vi får ifrån trädgården pga att min fru Glenda köper allt utom tomater och squash. Nästa år kommer vi att handla mindre eftersom vi kommer att odla mer.

Vid husgaveln har vi ett växthus som jag arbetar kontinuerligt med för att det skall bli som jag vill ha det. Jag kommer att ge ut en video om hur man odlar saker, den kommer att beskriva allt från plantering av frön till kompostering, allt på ett enkelt och ekonomiskt saett.

Vad anser du är den främsta anledningen till nedgången i dagens samhälle?

Överbefolkning och genetiska försämringar. Det beror inte på Clinton. Vi kan skämta om honom, han är en fars. Men han vart inröstad av idioterna i det här landet. Antingen röstar de in honom igen eller också blir det någon som är lika dum. Men det spelar ingen roll. Gå gärna tillbaka och läs min artikel om Rus Limbaugh. Han är också en effekt, inte en orsak. Människor förtjänar faktiskt de regeringar de får. De har alltid gjort det, och kommer alltid att få göra det.

Vi måste lära upp vår art, och det kommer att ske när civilisationen kollapsar, då dör de svaga, veklingarna, de lata och de dumma, och de härdade överlever. Men gör de så att det blir lättare att överleva, och om de tillåter de svaga att föröka sig och överleva, vilket de alltid har gjort. Ja, då är vi snart där igen.

Om jag fick starta en helt ny civilisation, så det första jag skulle göra var att införa en lag som sa att alla som var beroende av någon form av social hjälp, var tvugna att sterilisera sig. Och att alla som sitter eller suttit i fängelse, oavsett ras eller finansiell status, skulle sövas för gott, precis som när man söver en hund hos veterinären. Ingen uppståndelse, bara en spruta i avskildhet.

Varför försökte de hålla Jeffrey Dahmer vid liv? Av vilken anledning? Tänkte du på det någon gång? Varför får folk som mördar, rånar, lemlästar och våldtar leva? Det finns väl ingen anledning för det. Om regeringen var till för de produktiva människorna, och alla var garanterade friheten att producera för sig själv och samtidigt uppmuntrades för det, så skulle det vara precis som i en science-fiction roman jag läst. Alla hade en hektar mark och all utrustning de behövde, bara för sig själva. Självklart så hade de idkat byteshandel med varandra sedan länge och det fanns inga krig och ingen kriminalitet. Det fanns ingen som tjänade på något sådant.

Vad tror du kommer att hända, och kan du ge oss en föraning om hur dåligt det kommer att bli när kollapsen kommer?

1980 var vår statsskuld 1000 miljarder dollar. Fjorton år senare var den 4500 miljarder dollar. Räntan på statsskulden var 1980 57 miljarder och 1995 var den över 600 miljarder. Clinton kastar 30 miljarder i ett brottsförebyggande program som inte fungerar. Han ger Rwanda 400 miljoner och ungefär lika mycket till Kuba och Haiti. Senast fick Mexico 50 miljarder. Hundra miljoner här och hundra miljoner där, blir till slut enorma summor. Det kan inte gå hur länge som helst. Räntan på statsskulden måste betalas, precis som du är tvungen att betala dina skulder. Betala eller bli utslaengd på gatan i mörkret. Räntan skall betalas och det till tyska, brittiska och japanska investerare i landet, världsbanken vill säkert ha en del av kakan också. När Amerika inte kan betala så kommer städerna att brinna.

Städerna är centrum för intelligens och kommers, och när städerna faller så kommer depressionen på 30-talet att se ut en högkonjuktur, jämfört med de tider som kommer. Du såg upploppen i Los Angeles, multiplicera det med hundra, och du förstår åt vilket håll det lutar. Och vem vet, muslimerna kanske lyckas att bygga sin portföljsatombomb och blåser New York i luften.

Det kommer att gå fort. Tredje världens länder befinner sig i ett totalt kaos. Sydamerika håller på att förstöras. Över hela världen så kryper det totala kaoset allt närmare. I princip så har hela världen blivit ett stort välfärdssystem. När regeringarna inte kan ta hand om sina svaga stackare, så kommer de att anklaga regeringarna, för de har växt upp med tanken att de aldrig behöver att göra någon nytta, så därför kommer de att gå till attack mot de som de anser har svikit dem.

Tror du att det kommer att leda till krig världen över?

Jag vet inte vad de skall ha att slåss med. Ryssland, Ukraina och Georgien, kanske börjar att skjuta missiler. Då kommer givetvis USA att svara med en "vad i helvete" attityd. Det kan bli så, jag kan inte förutsäga det. Jag är ingen profet.

Hur lång tid tror du att det tar innan men ser kollpasen och dess effekter?

Jag skulle tippa på att det kommer att hända saker inom fem år. Men enligt mina studier, så började det redan för åttio år sedan. Och det accelererar hela tiden. Det är precis som en rullande snöboll.

Det verkar som det största problemet för oss som vill överleva är att vi inte har de pengar som krävs för att köpa saker, flytta till landet och starta ett upplägg för survivalism. Hur mycket pengar är nödvändigt, och hur skaffar man dem ?

Jag skulle föreslå att du skaffar de fyra volymerna av The Survivor eller speciellt The Shoestring Entrepreneur, som lär dig ett yrke eller hur du gör saker som du kan sälja. De flesta människor gör ingenting. Hela deras liv är guidat, från det att de kliver upp tills att de lägger sig. Har de jobb, så gör de bara det de blir tillsagda att göra. De skapar inget från deras egen kreativitet. Är de arbetslösa, så går de upp sent, strular runt lite, festar och är uppe nätterna igenom. De är hopplösa. Jag var en krympling, både mentalt och fysiskt. Jag hade alla möjliga fel på mig. Men om en förlorare som jag, kan göra något vettigt av livet, så kan vem som helst göra det. Poängen var att jag inte var någon mental förlorare, tvärtom jag var välmotiverad.

Det enda människor tänker på är att någon skall ta hand om dem. Konspirationstänkarna som ringer till min show för att tala om The New World Order, svarta helikoptrar, koncentrationsläger för de svaga och vapenkontroll, tror och hoppas på att det alltid kommer att finnas någon som tar hand om dem. Även i slaveri. Dessa fantiserar hellre om att sitta i ett koncentrationsläger som drivs av FN, än att komma på tanken att göra något för sin egen skull. Den genomsnittliga människan som säger "jag kommer inte att bli någon slav", den blir det. Tro inget annat.

Har du några slutord för kommande generationer av survivalister?

Har du inget att bidra med, så gå därifrån.