Ett antal nazister dekorerade en bergvägg inför "Fallens dagar" den 17-19 juli. Budskapet var "Stöd motståndsrörelsen - Köp Folktribunen".

För att uppnå detta, samt försvåra ett borttagande, placerade nazisterna budskapet på en slät bergvägg tio meter över kanalfåran. Tanken var att Vattenfall (som är ansvariga för området) inte skulle hinna få fram kvalificerad personal och utrustning i tid för att ta bort meddelandet innan festivalen gick av stapeln. Detta med beaktande av vilken säkerhetsutrustning som skulle krävas för att få anställd personal att hänga i ett rep, tio meter över ett vattendrag med kraftiga strömmar.

Budskapet fick sitta orört i tolv timmar, fram till klockan ett på torsdagseftermiddagen, då man observerade en man iförd blåställ som satt uppe på klippkanten med en rotborste på en lång stång och försökte att utplåna budskapet uppifrån.

Denna rotborste räckte dock inte till, så mannen i fråga hällde helt sonika en hink lösningsmedel ned längs klippan. Naturligtvis kunde inte nazisterna acceptera en dylik 'miljöfarlig' verksamhet, varpå de ringde till lokaltidningen och tipsade om vad som pågick - allt under förevändningen att de inte kunde acceptera ett sådant "oansvarigt handhavande av kemikalier".

Därefter ringde de till kommunens miljökontor och framförde ett klagomål i samma anda. Damen de talade med lät måttligt intresserad av att göra någonting åt saken då hon tydligen hade informerats om att "någon klottrat ned en hel bergvägg" (en lätt överdrift, minst sagt) och att detta skulle avlägsnas under dagen. Då de påtalade att de talat med tidningsfolket, och att dessa skulle skicka dit en fotograf inom kort, blev det dock fart på damen från miljökontoret.

Tio minuter efter att de talat med denna dam var mannen med lösningsmedlet försvunnen, och inga ytterligare försök att avlägsna budskapet har gjorts sedan dess, då enda alternativet till att hälla lösningsmedel ned längs bergväggen vore att låta en person hänga i en lina under ett par timmars tid, frenetiskt skrubbande på den bergfasta färgen.

Tusentals människor har således passerat dekorationen under dagarna, och bland "vanligt folk" på stan var reaktionen på budskapet undrande: "Hur har de burit sig åt för att måla det där?"