Efter Sydsvenska Dagbladets påhopp angående högerextremism, så vill vi påminna om att det faktiskt är andra gången som Flashback anklagas för detta. Första gången var vintern 96/97, då av Rikspolisstyrelsen (RPS).

Flashback publicerade i sitt tredje nummer en artikel med rubriken 'Stockholms våldtäktsmän 1990/91'. Eva Sundholm, närpolis i Skarpnäck utanför Stockholm anmälde då artikeln till justitiekanslern, JK. I sin anmälan skriver Eva:

"Jag har varit i kontakt med Greger Wahlgren på Rikspolisstyrelsen som är mycket kunnig vad gäller rasism och främlingsfientlighet. Tidskriften är enligt honom, en högerextremistisk tidskrift. Personer med sexuellt avvikande beteende och judar skall inte finnas enligt deras åsikter."
Denna lögn har vi uppmärksammats tidigare i Flashback (och det tänker vi fortsätta med, eftersom lögner skall uppmärksammas). Polisens lögner om Flashback uppmärksammas även i senaste numret av Folket i Bild / Kulturfront (5/98, sid. 21). Folket i Bild skriver:

"Det verkar som Greger endast läst den på PRS utgivna 'Nazist, rasist eller bara patriot?' av Anna Lena Lodenius och Per Wikström (Den boken kan beställas gratis från RPS på telefon 08-401 90 65). Utan undersökning har man ingen rätt att uttala sig, som österländsk filosofi uttryckt saken. Men på RPS agerar Eva och Greger som fyllot i förhållande till lykstolpen under promenaden hem från krogen.

Man kan med säkerhet säga att inget ämne är heligt nog för Flashbacks redaktör Jan Axelsson. En mer sansad källa som Nationalencyklopedin omnämner Flashback som 'en av nordens främsta undergroundtidningar'. Att peka ut tidskriften som högerextremistisk, antisemitisk och homofobisk är lika begåvat som att anmäla Asea för hets mot folkgrupp för deras varumärke hakkorset på gamla hissar."

FiB kan kontaktas på adressen:
Folket i Bild, Bondegatan 69, 116 34 Stockholm.
E-post: red@fib.se | Webbadress: http://fib.se | Tel: 08-644 50 32