Tysk polis har genomfört en samordnad razzia mot kurdisk media och kurdiska instutioner i Tyskland. Tysk polis har genomfört razzior hos tidningen Özgurpolitika, nyhetsbyrån MHA, skivbolaget Mir Musik och bokförlaget Mezopotamya. Flera kurder har gripits. Razziorna genomfördes av ett hundratals poliser. Enligt de senaste nyheterna har även ett kurdiskt webföretag stängts ned. Tyskland har stängt ned instutionerna och infört censur för att man anser att de styrs direkt av PKK.

Ett hundratal poliser genomförde razzior mot de kurdiska instutionerna och medierna. Personal på instutionerna kontrolleras och de hindras från kontakt med omvärlden. Chefsredaktören för Özgurpolitika och redaktören för MHA News sitter just nu i förhör med tysk polis. Tysk polis har lagt beslag på teknisk utrustning och försöker förhindra personal från att meddela kurder om vad som håller på att ske. Enligt de senaste uppgifterna har det kurdiska webföretaget ROJ-ONLINE även stängts ned.

På de stats- och militärvänliga turkiska tidningarnas hemsidor jublas det över razziorna medan fötroendet för den europeiska demokratin har sjunkit än mer bland kurderna. Turkiet har på senare tid ökat trycket på Tyskland att agera mot kurdiska institutioner.

På grund av att det kurdiska nätföretaget har stängt så har flera kurdiska internetsidor inte kunnats nå. Özgurpolitika och MHA News sidor går dock fortfarande att besöka:

http://www.ozgurpolitika.com
http://www.mhanews.com