Två medlemmar i bandet Primal Scream har gripits för narkotikabrott. I fredags gjorde de en bejublad spelning - i lördags natt övernattade de på polisstationen.

Narkotikapolisens slutresultat efter nattens Lollipopfestival: Närmare 35 gripna. Vid 22.30-tiden slog polisens ravekommission till mot ett av festivalens populäraste band, Primal Scream, som i fredags uppträdde inför 5000 åskådare. Två musiker i 25-års åldern greps backstage på festivalområdet, misstänkta för narkotikabrott. Ytterligare en man, en av bandets scenarbetare, greps.

Polisen på festivalområdet har möjlighet att ta urin- och blodprov, tester som Primal Scream-medlemmarna fick genomgå. Testerna visade på narkotika och de tre skottarna fördes till förhör och
anhölls senare på natten.

- Med tanke på att de är utländska medborgare och kan tänkas vara på väg hem är de anhållna, säger Erik Mikaelsson, vakthavande befäl vid Södertörnspolisen.

De tre fördes till till Flemingsbergs polisstation där de inte hade möjlighet att deponera pengar till böter och därför tvingades stanna kvar. De riskerar nu åtal för ringa narkotikabrott, dvs för eget bruk. Bobbie Gillespie fanns dock inte med bland de gripna i natt. Och han vägrade kommentera sina kamraters agerande. Det var i söndags morse oklart vilken typ av narkotikapreparat polisen beslagtagit hos bandet.

- Det är inte analyserat än. Men det var inga mängder, uppger vakthavande. Redan under lördagsmorgonen greps en 25-åring man på bar gärning med att sälja knark på festivalområdet. Han anhölls senare på dagen. De som gripits för innehav har genomgående haft mindre mängder narkotika i fickorna. Däremot har variationen varit stor. Fynden gäller allt från marijuana och hasch till LSD, amfetamin och ecstasy. Mindre mängder av kokain har också påträffats.

Det är alltså inte bara på festivalområdet som drogerna cirkulerar. Bakom scenerna, inne på VIP-området, röker flera artister, både utländska och svenska, mer eller mindre offentligt marijuanacigaretter.

- Kokain förekommer också. Men då är det mycket mer hysch-hysch, säger en person som var på plats.
I går höjdes också flera ögonbryn när bandet Jamiroquais sångare Jay K från scenen beklagade sig över svårigheten att få tag i marijuana i Sverige.