Den 9 april sparkades dörrarna in hos Resistance Records i Detroit, USA, samt hemma hos George Eric Hawthornes bostad i Windsor, Kanada.

Anklagelserna mot George Eric Hawthorne - som för närvarande befinner sig i fängelse för att ha deltagit i kravaller - lyder bl.a "hets mot folkgrupp" samt "konspiration till folkmord". Anklagelsepunkten mot själva Resistance lyder "skattebedrägeri", något som Resistance själva avfärdar som rent nonsens.

- Vi har alltid varit noggranna med att sköta både vår räkenskap och momsinbetalningar, vi räknade med att något dylikt skulle hända redan från början, säger en representant för Resistance till tidningen Nordland.

Resistance har konsulterat en advokat som anser att de med största sannolikhet kommer att vinna den eventuella väntande rättegången. Det är dock ett litet problem i vägen, advokaten räknar med att advokatkostnaden kommer att hamna på uppemot motsvarande 100.000 kr.

Svenska tidningen Nordland har skickat omkring 10.000 kr i stöd, vilket täcker hälften av vad advokaten begärt i förskott. För att hjälpa Resistance ytterligare, och andra som kan hamna i samma situation, så har Nordland startat en försvarsfond - WHITE PRIDE DEFENCE FUND.

Tills dess att de hunnit upprätta ett postgiro så kan bidrag sändas till Nordland, för vidare befordran, postgiro: 75 01 35 - 6. Märk ditt bidrag med WPDF.