I veckan öppnade Andres Serranos utställning "A History of Sex" på galleri Charlotte Lund. Den här gången har den amerikanska fotokonstnären utforskat avarter och varianter av sex.

- Serrano har undersökt undergroundvärlden i Amsterdam. Under flera månader bodde han i sexkvarteren och satte sig in i hur prostituerade och klubbmänniskor lever, berättar gallerist Charlotte Lund.

"A History of Sex" har fått oerhört mycket uppmärksamhet i New York och Paris. Bildsviten består av 20 stora bilder med Andres Serranos kyliga, exakta bildspråk. Charlotte Lund ställer ut fem av dem, bland annat ett porträtt av en transsexuell man som till hälften är omopererad till kvinna samt en bild av en äldre kvinna och hennes unge älskare.

- Andres Serrano har alltid arbetat i marginalerna. Han får det skumma att verka naturligt - de människor han porträtterar får en enorm värdighet, säger Charlotte Lund. Andres Serrano har tidigare fotograferat kroppsvätskor som blod, sperma och urin. Han har också tagit bilder på bårhus samt porträtterat Ku Klux Klan. Parallellt visas en utställning med hans tidigare bilder i lobbyn på Lydmar hotell.

Galleri Charlotte Lund ligger på Riddargatan 17 i Stockholm, och har öppet tisdag till fredag klockan 12-18 samt lördagar klockan 12-16.