Polisen i tyska Saarbücken hann få undan de saboterade livsmedlen från affärshyllorna precis i tid. En av de livsfarliga produkterna var en tub senap - rejält spetsad med cyanid.

Cyanidsabotaget är ett i en rad utpressningsförsök mot livsmedelsjätten Nestlé. För bara några veckor sedan hotade ett tyskt par med att plantera in galna ko-sjukan i dotterbolaget Maggis produkter. Den här gången var det dotterbolaget Thomys tur. Företaget fick ett varningsbrev i måndags. Om inte utpressaren fick oslippade diamanter värda 15 miljoner dollar så skulle Thomy-produkter i tre namngivna tyska snabbköp förgiftas.

Polisen ryckte ut i ilfart till butikerna i Saarbrücken, Bremen och Regensburg. Man lyckades hitta två förgiftade produkter, däribland senapen. Ingen människa har skadats, men den tyska polisen är oroliga för att någon eller några kunder har hunnit före dem. Thomy tillverkar även ketchup, majonnäs, salladsås och flera andra livsmedel. Risken för att någon ska ha fått med sig en cyanidförgiftad förpackning är enligt polisen stor.