Enligt en dom i Stockholms tingsrätt äger Blocket rättigheterna till annonsörernas bilder, och har även rätten att sälja dem vidare.

En man från Småland förlorade tidigare idag mot Blocket i Stockholms tingsrätt efter att han stämt dem för att en bank använt bildmaterial från hans motorbåtsförsäljning. I annonsen fanns tre bilder som mannen hade tagit av båten. Det var en av dessa bilder som sedan dök upp i en bannerannons för en bank. Han valde då att stämma Blocket, och krävde att företaget skulle betala 6 500 kronor i ersättning för att de använt bilden.

Blocket har hela tiden hävdat att man inte har gjort något olagligt. Något som nu även Stockholms tingsrätt konstaterar. Tingsrätten menar att villkoren för annonspublicering innebär att alla rättigheter för annonstexter och bilder överlåts till Blocket. Enkelt förklarat - Blocket har rätt att använda bilden hur man vill.

http://www.dagensjuridik.se/2013/01/annonsorer-overlater-alla-rattigheter-till-blocket-privatfotografi-i-bankannons-inte-olaglig
http://www.blocket.se