Vi har tidigare berättat om hur Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) hotade med att stämma den nazistiska tidningen Nordland för namnstöld. LRF registrerade namnet Nordland i mitten av 1980-talet, när den egna tidningen Land planerade att ge ut en edition i Norrland. LRF ägde i augusti fortfarande utgivningsbeviset och hade därför kvar rätten till namnet Nordland.

- Om några rasister använder vårt namn ska de åtalas, och det omedelbart, sade LRF:s ordförande Hans Jonsson till SvD. Men någon stämning blev det aldrig. Istället kontaktade den nazistiska tidningen PRV, och begärde att namnet skulle tas ifrån LRF då det inte användes. Efter återkallningen, så sökte de själva utgivningsbevis på namnet, (och fick det). Namnet på tidningen har de valt till minne av en frivillig SS-division med nordiska medlemmar som opererade under andra världskriget.

Nordland är också aktuella med en ny katalog - som är den garanterat största och mest påkostade Vit Makt-katalogen som gjorts i Sverige någonsin. På 16 fullpackade sidor (samtliga i 4-färg) erbjuds man förutom ett drygt hundratal olika skivtitlar, även T-shirts, bomber och donkeyjackor, metallemblem, klistermärken, halssmycken, videofilmer, tygemblem, flasköppnare, bältesspännen, affischer, tändare osv. osv.

Ytterligare information:
Nordland / 88 Musik, Box 1088, 114 79 Stockholm.
Telefon: 08-15 64 88.