En fransk domstol beslutade igår att Twitter måste lämna ut information, så att de kan identifiera de personer som postat rasistiska och antisemitiska uttalanden på Twitter.

Domstolens beslut fattades sedan organisationen Union des étudiants juifs de France (UEJF) påvisat att flera meddelanden på Twitter bröt mot fransk lag som förbjuder rashat.

Det började i oktober med att UEJF tvingade Twitter att ta bort flera rasistiska inlägg under hashtaggen #unbonjuif (#enbrajude), som t.ex. #enbrajude är en död jude. De antisemitiska inläggen fortsatte sedan att postas under hashtaggen #unjuifmort (#endödjude) istället.

Twitter valde att ta bort vissa inlägg, men de rasistiska och antisemitiska uttalandena fortsatte sedan under hashtaggarna #UnBonNoir (#EnBrasvart) och #SiJetaisNazi (#IfallJagVarEnNazist).

Twitter har nu 15 dagar på sig att lämna ut uppgifterna. Efter det kommer man att bötfällas 1000 euro per dygn, ifall uppgifterna inte har lämnats ut.

http://www.france24.com/en/20130124-french-court-twitter-identify-authors-racist-anti-semitic
http://www.france24.com/en/20121016-french--france-fury-anti-semitic-racist-twitter-trend-law-courts-sos-racisme-anti-semitism
http://uejf.org
https://twitter.com/#unbonjuif
https://twitter.com/#UnJuifMort