Som vi nämnde tidigare berättat, så har Telia ett nyhetsbrev som man skickar ut via fax till ledningen. Här finns en hel del hemligheter och pinsamheter som kan vara kul som utomstående att känna till. I nummer 37 så berättar de bl.a. hur dåliga de är, och publicerar en undersökning som Expressen gjort. Läs och döm själva.

"I stora annonser för Telia fram budskapet att Internet blivit enkelt, billigt och lättillgängligt. Man uppmanar också till jämförelse med konkurrenterna.
Jämför man Telia med Tele2, Algonet och Calypso när det gäller priser, program och installation, telefonsupport, täckning, tjänster och egna hemsidor är Telia den klart sämsta leverantören. Både månadsavgifter och tidsavgifter finns kvar hos Telia och de tar dessutom betalt för de programvaror som behövs. Enligt reklamen har Telia personal som dygnet runt är beredd att ge råd och stöd. Men det sägs inget om att det kostar 8:65 kr per minut. Inte heller nämner Telia i reklamen att kunderna inte kan lägga upp egna hemsidor. Slutsatsen blir att det inte finns något nytt i Telias Internetabonnemang och att Telia dessutom är dyrare än konkurrenterna."