Den nazistiska paraplyorganisationen Salemfonden som bland annat arrangerar Salemmarschen, använder sig av en artikel i Aftonbladet för att visa att det finns ett "svenskfientligt våld" i landet.

För att nå ut med sitt budskap delar fonden ut flygblad med rubriken "Sätt stopp för det svenskfientliga våldet". På en bild poserar en grupp unga människor med ett uppslaget exemplar av Aftonbladet. Artikeln handlar om en grupp ungdomar som avbröt en misshandel i Södertälje. Enligt Salemfonden blev kvinnan offer för "svenskfientligt våld".

Aftonbladet är mindre roade av att man används i detta sammanhang.
- Vi ser självklart allvarligt på att invandrarfientliga grupper förvanskar våra berättelser med syftet att artiklarna ska passa deras motiv. Info14:s världsbild är en världsbild vi ständigt kommer att bekämpa, säger Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet, till Dagens Media.

Salemmarschen äger rum i december varje år efter mordet på Daniel Wretström vid en busshållplats mellan Salem och Rönninge i december 2000. Organisationen, som kan sammankopplas med Info 14, har även samarbete med bland andra Nationaldemokraterna, Nordiska Förbundet och Blood and Honour Scandinavia.

http://www.salemfonden.info/
http://www.nd.se/
http://www.info14.com/
http://www.aftonbladet.se/