Louis Farrakhan, ledare för Nation of Islam, förklarade förra söndagen att USA lagt grunden för ett krig mot de muslimska länderna och att det är "dags för en kraftmätning" mot den amerikanska regeringen.

Farrakhan sade också inför 6 000 anhängare på ett möte i Chicago att de svarta i USA borde bilda ett eget land. Han ansåg att de borde söka FN:s stöd för att bilda en sådan stat. På mötet meddelade pastor Benjamin Chavis, en gång ledare för USA:s största medborgarrättsorganisation NAACP, att han konverterar till islam och ansluter sig till Farrakhans organisation.

Chavis har sedan 1995 varit en nära allierad till Farrakhan och var med och organiserade jättedemonstrationen Million Man March i Washington det året. Farrakhan kritiserade på mötet skarpt sanktionerna mot Libyen och Iran, liksom Kuwaitkriget. Hans tal föregicks av ett meddelande via satellit från Libyens ledare Moammar Khadaffi, liksom bandinspelningar från ledarna i Nigeria och Ghana.

Libyens ledare Muammar Khaddafi, som står på USA:s svarta lista, sade att han kräver en oberoende stat för de svarta i USA. Khaddafi ansåg också i sitt tal att USA borde införa flerpartisystem i stället för tvåpartisystem.

Ytterligare information:

Nation of Islam, 7351 South Stoney Island Avenue, Chicago, Illinois 60649, USA.
Tel: (312) 324-7619
E-post: wwwnoi@aol.com
URL: http://www.noi.org