Brevbäraren på City Mail tyckte att arbetet var för ansträngande. I stället för att dela ut breven slängde han dem i sopnedkastet. Där var det stopp och breven hittades av boende i trappuppgången.

Det hela utspelade sig på Storvretsvägen i Skogås i tisdags. Kristina Engvall skulle slänga soporna när hon upptäckte att det var stopp i nedkastet. Hon begav sig till soprummet och började dra ut soppåsar. Plötsligt trillade det ut tidningar och ett 30-tal företagsbrev.

- Det var brev från bland annat Comviq, Dagens Nyheter och försäkringskassan, berättar Kristina Engvall för tidningen Mitt i Huddinge.
- När jag ringde City Mail svarade de att de inte kunde komma och hämta posten förrän på kvällen, fortsätter hon.

Men försäkringskassan fick snart nys om hur deras post blev behandlad. Och efter en påstötning från kassan dröjde det bara en timme innan City Mail var på plats och tog hand om posten. Breven och tidningarna, samtliga oskadade, har nu delats ut till adressaterna. Lena Jogmark, utdelningschef på City Mail, är bedrövad över vad som hänt.

- Brevbäraren har inte lämnat någon förklaring till att han slängde breven i soporna. Men uppenbarligen förstod han inte vidden av sitt ansvar, säger hon.
Brevbäraren var timanställd och hade jobbat extra vid några tillfällen. Han fick sparken omedelbart.