Researchgruppen avslöjade i veckan på Twitter att Revolutionära Fronten attackerat en mamma och hennes barnbarn med tårgas. På Twitter skriver man:

"Revolutionära Fronten slog in fönsterruta, sprutade in tårgas i lägenhet. På andra sidan befann sig 53-årig kvinna med barnbarn."
Den första kommentaren till inlägget var "Man kan ju tycka vad man vill om det där, men ganska ofett att skriva om sina kamrater såhär." En kommentar som Researchgruppen besvarar med "de är inte mina kamrater."

Revolutionära Fronten skriver på sin webbplats att ingen från Researchgruppen kontaktat dem innan, men de väljer nu att kommentera händelsen i efterhand.

Attacken inträffade för ungefär ett och ett halvt år sedan. Enligt Revolutionära Fronten attackerade man en nazist, hans mamma och hans systerdotter när dessa låg och sov. De skriver att man djupt beklagar att mamman och systerdottern råkat illa ut, men försvarar ändå attacken.

"Vi kommer, oavsett vad övriga vänstern tycker, alltid att bibehålla oss rätten att attackera fascister. Vi väljer den metod vi anser mest taktiskt berättigad för den enskilda situationen, det kan vara allt från en enkel diskussion med en person angående hens arbetarfientliga åsikter och engagemang till att fysiskt misshandla personen. Vi tänker inte sitta och se på medan arbetarrörelsen tappar sina tänder och blir försvarslös. Utan ett militant antifascistiskt alternativ kommer fascismen alltid att växa, det har vi sett gång på gång på gång runt om i världen. Historien lär oss att det enda sättet att bekämpa fascister och nazister är att krossa deras rörelse med största brutalitet. För tro inget annat, om den fascistiska terrormaskinen tillåts växa till sig så kommer det inte vara tårgas vi behöver oroa oss för."
https://www.flashback.org/t2081753
https://twitter.com/Researchgruppen/status/301686595168370688
http://revfront.org/?p=6107
https://www.realisten.se/2013/02/14/elmer-gothberg-domd-for-dad-i-revolutionara-frontens-namn/
http://www.friatider.se/attackerade-sovande-barn-med-targas