I aug/sept gjorde TV2 ett inslag om tidningen Flashback. Inslaget skapade vissa problem, då bl.a. en viss Siewert Öholm hotat med stämning ifall de nämnde hans namn.

I torsdags (30/11, repris ikväll kl. 17.45 och onsdag kl. 23.40) visades dock en klippt och censurerad version. Där berättade man bl.a. att de skulle bli stämda om de visade bilder från någon av våldtäktsdomarna, Siewerts namn eller någon av de namn som förekom i barnporrhärvan.

Detta kommer förhoppningsvis också resultera i att folk kommer att uppmärksammas om den censur som råder i vårt samhälle idag. Att det t.ex. är olagligt att offentliggöra sanningen. Flashback har alltid varit motståndare till censur, och kommer även i framtiden att kämpa för att information skall vara fri och tillgänglig. Detta oavsett om det vi gör är lagligt eller olagligt.

Inslaget innehöll även vissa faktafel. Flashback utkommer t.ex. inte 4 ggr/år som det felaktigt påstods, utan 1-2 ggr/år. Men vem kan klaga, inslaget gav Flashback gratis PR vilket bl.a. resulterade i att vi fick 78 mail på knappt 4 timmar, och där hälften var prenumerationer på FNA.