Power Through Resistance berättar varför de hackade CIA:s hemsida:

CIA-hacket i torsdags blev mer uppmärksammat än väntat.. För det första vill vi berätta att sidan blev ändrad kvart i elva torsdag förmiddag.. Och inte kl 24:00 natten till Torsdagen som tidningarna och CIA fått för sig.. Själva datorn hackade vi för någon vecka sedan.. Då hade vi inte tänkt ändra någon sida.. Men i och med rättegången som just nu pågår i Sthlm så tyckte vi att det här var ett bra tillfälle att säga vad vi tyckte.. Och om man ska säga sin åsikt så kan man ju lika gärna göra det så att det hörs oxå.. ;-)

Vi är ett gäng hackers som normalt inte syns eller hörs.. Vi brukar operera i det tysta, och för det mesta inte ens märkas.. Vi har blivit lite irriterade över den senaste tidens "hype" över att ändra första bästa web-sida man kommer åt.. Att ändra tex Arla's hemsida är ju rätt meningslöst.. Vi har däremot börjat tänka om våra tidigare värderingar om att man inte ska göra ngt som helst som märks på systemet, det är ju meningen att man inte ska bli upptäckt men ändå göra vad man vill.. Nu anser vi att när vi har något att säga, och när vi har något emot tex ett visst företag, eller liknande, så är det bara dumt att inte utnyttja den makt man faktiskt har när man har kunskapen, kunskap om säkerhet, kunskap om *svagheter* i säkerheten.
Kunskaper som de oftast inkompetenta systemadministratörerna inte har.. Vi respekterar de systemadministratörer som behärskar sitt jobb, precis som många admins faktiskt respekterar oss hackers.. Skillnaden mellan en bra sysadm och en bra hacker är inte så stor som man kan tro.. En bra sysadm måste ha viljan att utforska sitt system, att behärska det, och därmed oxå se de svagheter som kan finnas där.. En hacker utnyttjar de svagheter han hittar i systemet, en systemadministratör försöker täppa till dom.. Nu ligger det till så att de flesta sysadms borde hållt sig ifrån det ansvar det ligger i att administrera ett system.. Det är *väldigt* få admins som verkligen kan sitt jobb, när det gäller säkerhet. Och de få som kan det är de som drivs av samma kraft som en hacker gör..
The thirst for knowledge..

Jag skulle ljuga om jag sa att det var det *enda* som driver en hacker, men det är det som är grunden, det är det som är det viktiga.. Sen är information man kommer över, och den makt man får, bara bonus..

Vi har funnit vårat sätt att protestera mot orättvisor, att påverka, att göra något åt det vi tycker är fel.. Vi, har kunskapen.. Vi, har makten.. Vi kommer att styra världen, medans ni som tror att det räcker med att vara "snäll" och göra vad man blir tillsagd kommer att göra precis samma sak som ni alltid gjort.. Ni kommer att finna er i att bli hunsade.. Ni kommer att finna er i att bli förtryckta! NI! Kommer att vara förlorarna.. Om ni inte GÖR något åt saken! POWER!!!! THROUGH RESISTANCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!