I fredags blev Nöjesguidens hemsida hackad. Omslaget på tidningen hade bytts ut mot Freddie Kreuger (Nightmare on Elm Street) och över hela framsidan stod det med stora bokstäver; "FUCK OFF MODEAS".

En kopia av sidan finns på adressen: http://www.flashback.se/~nguiden

Efteråt försökte de ansvariga på Netch, där sidan ligger, att bortförklara det hela. Man sade bl.a. att det var Nöjesguiden själva som hade hackat sidan för att få fler besökare. Man berättade även att Nöjesguiden nu hade fått tre gånger så många besökare än tidigare.

Det dröjde inte många timmar innan nyheten spred sig bland landets hackers, och inom bara någon timme var även Netch hemsida hackad.

På hemsidan kunde man bl.a. läsa följande:

"Vi är inte så bra på säkerhet och sånt, så vi blir ganska ofta hackade. Faktum är att var säkerhet är helkass. Vi tycker att man skall vara ärlig mot sina kunder. ;-)"
De som hackade sidan kallade sig för: Power Through Resistance

En kopia av sidan finns på adressen: http://www.flashback.se/~netch
Netchs förnekar inte att deras egen hemsida blivit hackad, men vad hände egentligen på Nöjesguiden i fredags?

Nedanstående e-post skickades i lördags (av Netch) till Nöjesguiden, Netchs personal och styrelse:

Nu är jag heligt förbannad !

Nöjesguidens redaktion tog och hackade sin egen hemsida fredagen den 13:e.

Jag blev informerad om det på morgonen, jag var alltför trött för att tänka 3-dimensionellt på vilka konsekvenser det skulle få.

Jag tog för givet att Nöjesguiden skulle ta det som en kul ploj, berätta hur sidan blivit gjord, skratta på eftermiddagen om tilltaget med alla och kanske göra en rolig artikel om saken.

Nu blev det inte så. Nöjesguidens redaktion har enligt säkra källor förnekat att de har någon kännedom om vem som hackade deras sida till alla som har frågat (detta inkluderar Expressen och Aftonbladet...).

Detta hade jag verkligen inte i mina vildaste mardrömmar väntat mig då Nöjesguidens agerande gör att Netch rykte blir kraftigt nersvärtat. Alla i branschen vet att Nöjesguiden ligger på vår server och därmed att vår säkerhet skulle vara bristfällig. Vi kommer att vara skämtet på alla luncher med folk i branschen under nästa vecka...

Relationerna Netch -- > Nöjesguiden har naturligtvis försämrats mycket med detta. Vi får diskutera internt vad vi skall göra åt situationen.

Jag kräver att ni på Nöjesguiden vidtar åtgärder för att återskapa vårt goda rykte. Skadan är skedd, vilket bevisas av en hel del mail som jag fått under helgen.

MVH
(personens namn)
Netch Technologies AB