Den upprörde felparkeraren spottade in i parkeringsvaktens bil. Det kostade 1 500 kronor i böter och 500 kronor i skadestånd.

Norrköpings tingsrätt dömde på fredagen en 35-årig felparkerare för ofredande efter händelsen, som inträffade vid Norrköpings centralstation i mars i år, skriver Folkbladet.

Parkeringsvakten hade just skrivit ut en böteslapp och satt på en bil. Då kom bilförare springande, slet till sig böteslappen, skrynklade ihop och slängde den. Vakten som skrivit ut böterna satte sig i sin tjänstebil och körde fram till den arge mannen, som upplystes om att det var lönlöst att slänga lappen. En ny skulle ändå komma med posten.

Det blev för mycket för felparkeraren. Han lutade sig fram mot bilen, tog sats och spottade en kraftig loska mot parkeringsvakten. Spottet träffade vakten i huvudet och stänkte ner bilens inredning. Parkeringsvakten polisanmälde händelsen och vid en fotokonfrontation pekade han ut 35-åringen.

Men den åtalade nekade till brottet, Någon annan hade lånat bilen, vem hade han glömt. Rätten var också oenig om huruvida rätt man fälldes. En nämndeman kunde inte utesluta att vakten tagit miste på person.