I helgen samlades över tre tusen personer på cannabisfesten "Hash Bash", en demonstration för legalisering av marijuana i Ann Arbor, Michigan i USA.

"Hash Bash" arrangerades första gången 1972, och har sedan dess varit en årlig tradition i Ann Arbor, Michigan. Premiärfesten hölls för att fira ett beslutet i delstatens högsta domstol. Att den lag som tidigare fällt en person för innehav av två marijuanacigarretter, var oförenlig med konstitutionen.

Michigan hör till de mer drogliberala delstaterna i USA. I förrförra valet röstades ett förslag igenom där medicinskt bruk blev tillåtet, och i februari föreslog man att lokala samhällen skulle ges tillåtelse att öppna särskilda affärer för medicinsk marijuana.

Årets "Hash Bash" handlade om hur man skulle kunna påverka delstatskongressen i huvudstaden Lansing i en mer liberal riktning. Målet är bl.a. att nå det som Colorado och Washington fick igenom förra året, då delstaterna blev de första i USA att legalisera innehav och försäljning av cannabis.

http://www.freep.com/article/20130406/NEWS05/130406025/Thousands-rally-for-marijuana-legalization-at-annual-Hash-Bash-in-Ann-Arbor
http://www.annarbor.com/news/politicians-join-call-for-marijuana-reform-at-42nd-annual-hash-bash-in-ann-arbor/
http://detroit.cbslocal.com/2013/04/06/this-plant-could-turn-the-economy-around-says-hash-bash-supporter/
http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/04/06/thousands-rally-for-pot-legalization-in-michigan/2059487/
http://www.facebook.com/events/518233644860325/
http://www.freedomactivist.net/hashbash.html
http://www.hashbash.com