Facebook kritiseras för att man har plockat bort bilder på ammande mammor som visar för mycket av brösten. Nästan 85 000 användare har protesterat genom att ansluta sig till en protestsida, på just Facebook.

De som startat protestsidan skriver att medlemmar fått amningsbilder bortplockade och hotats med uteslutning om de lägger ut dem igen. "Vi undrar, på vilket sätt är amning oanständigt? I synnerhet i jämförelse med många andra bilder över hela Facebook som verkligen är oanständiga", skriver de.

Facebook säger att det inte är förbjudet att lägga ut amningsbilder, men att företaget har en policy gällande hur mycket av kvinnobröstet som kan visas, liknande den som amerikanska medier använder.

"Vi ingriper inte mot den stora majoriteten amningsbilder, men bilder som visar ett fullt exponerat bröst bryter mot reglerna och kan tas bort", säger Facebooks talesman Barry Schnitt i ett uttalande.

Facebook har inte bara mötts av protester på sin webbplats. Man har även utsatts för protester utanför sitt högkvarter i Palo Alto, Kalifornien.