När Göteborgs kommun skulle presentera sig för världen via Internet var olyckan framme. Den som klickade på rubriken kultur hamnade i en hårdporrdatabas i Norge.

- Jag rodnar och skäms om vartannat, säger Carl Cederqvist som är ansvarig för kommunens Internetsidor. Internetanvändare som i fredags sökte information om Göteborg på internet fick en präktig överraskning.

Efter att ha klickat på ikonen Turistinformation kunde man bl.a. söka vidare under rubriken Kultur. Gjorde man det kom man till "Eros" som sannerligen inte har mycket gemensamt med Göteborgs kulturliv. "Eros" erbjuder allt i porrväg och databasen är välfylld med hårdpornografiska bilder.

- Vi gjorde ett fruktansvärt misstag. Eros hade en datateknisk intressant s.k. applet, rörlig text, som vi ville titta närmare på, berättar Carl Cederqvist.
- Av misstag lät en medarbetare lägga en länk till Eros under kulturrubriken. En tekniker som inte visste om detta provkörde våra sidor och sedan var skadan skedd. En minst sagt uppretad stadsbibliotekarie upptäckte vad kommunen erbjöd på sina datasidor och slog larm.
- Sidorna låg ute kanske fem timmar innan jag stoppade galenskaperna, fortsätter Cederqvist.