En Flashbacks läsare har i veckan fått en hemsida stoppad hos Dataphone. Han skriver bl.a. följande till oss:

"Jag varit i kontakt med Dataphone som hävdar att de tog ner sidan på grund av att det var för mycket trafik på den. De vill istället att jag ska registrera en domän. Men det sa de först efter att jag hade presenterat mig själv som frilansjournalist. Det första samtalet var med supportavdelningen och de hävdade att motiveringen till att de tog ner sidan var att det fanns djursexbilder på den. Jag kopplades sedan vidare till VD:n som sa att Dataphone inte ville förknippas med sex, men som sagt snabbt ändrade sig.

Hon sa till och med att det var bra med sex på nätet och att "det är ju bra för där slipper intresserade ha tidningar". Då tog hon absolut avstånd från censur på Internet och började informera om alla möjligheter som fanns kring domäner osv. Jag frågade också om det var okay att ha kvar kontaktannonser, men det var det inte. Jag måste betala för att få ha sexmaterial på mina sidor.

Informationen om regler, bandbredd mm hos Dataphone är väldigt dålig. Jag fick abbonemanget per telefon och kunde lägga upp sidorna på en gång. Jag har fortfarande inte fått någon skriftlig information.

När jag var inne på sidan i natt, den hade då varit uppe i cirka 10 timmar, hade den cirka 300 besökare. Kanske kan man räkna med 9000 besökare per månad.

Tyvärr har jag inte råd att registrera en förening hos PRV och registrera en domän. Men jag tycker att det är viktigt att det finns en sida för dem som är intresserad av zoofilia. Det är faktiskt en sexuell minoritet som är bortglömd. Det finns personer som tror att utövarna skadar djuren, och att det alltid handlar om porr, men det stämmer inte. Utövarna gör snarare djuren en tjänst."