Pamela Anderson stämmer tidningen Penthouse på 74 miljoner kronor. Orsak: de tänker publicera hennes privata hemsexvideo.

Pamela Anderson och hennes man ,Tommy Lee, har filmat sig själva i olika situationer. Nakna så där i största allmänhet, men även rena sexscener. En byggnadsarbetare stal troligen filmen och sålde den vidare. "Våra läsare ska kunna köpa den via postorder", säger tidningen Penthouse.

Den tre timmar långa videon uppges innehålla en rad egenhändigt filmade sexscener från parets sovrum och också från däcket på en lyxyacht. Filmen har visats på en rad privata partyn i Hollywood.

- Glöm Oscar-vinnarna. Det här är den hetaste filmen som finns just nu, säger en insider som har sett filmen till den brittiska söndagstidningen News of the World.

- Pamela verkar helt besatt av att ta nakenscener på Tommy. Hela tiden ber hon honom om att ta av sig byxorna. Han fotograferar henne också naken på däcket till lyxyachten under en födelsedagsfest. Efter detta följer rena sexscener. Nu har Bob Guccione, chef för den stora amerikanska sextidningen Penthouse, köpt rättigheterna till den stulna filmen för miljonbelopp.

- Våra läsare ska kunna köpa videon per postorder, säger Guccione, som tidigare har sålt privata sexfilmer med konståkerskan Tonya Harding och med skådespelaren Rob Lowe. Pamela Anderson och Tommy Lee har kontrat med att stämma Bob Guccione på 74 miljoner kr.

- Videon är vår privata egendom. Den har blivit stulen från oss. Att sälja den till allmänheten vore ett allvarligt och oerhört kränkande intrång i vårt privatliv, som vi inte tänker acceptera, skriver paret i den stämningsansökan som lämnats in till en domstol i Kalifornien.