Förra söndagen blev en simmande kvinna i Bromma, utanför Stockholm, påkörd av en vattenskoter. Polisen efterlyste mannen som körde, utan att hitta honom. Han greps slutligen tidigt på lördagmorgonen, sedan medlemmar på Flashback Forum letat fram uppgifter om mannen.

Enligt Flashbackgrävarna "kan polisen ha fått hjälp från många håll" - men gripandet gjordes först efter att Flashbackgrävarna lämnat betydande tips. Grävandet gjordes i tråden "Kvinna påkörd av vattenskoter i Bromma - polisen jagar föraren"

Flashbacktråden skapades på söndagskvällen. Fyra dagar senare hittade medlemmen ExcitableBoy en annons på Blocket, där en vattenskoter av samma märke som Efterlyst hade publicerat låg ute till försäljning. Genom annonsen kunde man hitta en Facebooksida som tillhörde en person född 1993. Man sparade även bilder och skärmdumpar från personens Facebooksida, något som visade sig vara klokt då Facebooksidan kort därefter stängdes ner.

Uppgifterna lämnades in till Polisen den 6 juni. Flashbackmedlemmar överlämnade även kontaktuppgifter, mobilnummer m.m. så att Polisen kunde komma i kontakt med mannen. Aftonbladet var snabba med att ta åt sig äran, och menade att det var de som hittat mannen.

"Aftonbladet hittade mannen på bilden och kontaktade honom i torsdags, dagen efter att bilden visades i tv."
Flera reagerade på texten, och hörde efteråt av sig till tidningen. De menade att eftersom Aftonbladet inte klarar av att ange Flashback som källa, så ska de inte heller ta åt sig äran, och påstå att det var de som "hittade mannen på bilden". Texten i artikeln ändrades senare till:

"Aftonbladet kontaktade mannen på bilden i torsdags, dagen efter att den visades i tv."
Vattenskoterföraren är f.n. bara anhållen. Han är misstänkt, men det finns inget åtal. Flashbackgrävarna gör inte gällande att deras tips är unika.

http://flashbackgravarna.wordpress.com/2013/06/08/gravare-pa-flashback-hjalpte-till-att-finna-vattenskotermannen/
https://www.flashback.org/t2155401
http://nyheter24.se/nyheter/brott-straff/747601-flashbackdetektiver-fick-fast-skoterman
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16926294.ab