Den virtuella valutan bitcoin har förbjudits i Thailand. Orsaken är att Thailands centralbank inte anser att bitcoin är någon valuta.

Växlingskontoren i Thailand har nu uppmanats att betrakta all handel med bitcoin som olaglig. Även att skicka och ta emot bitcoin kommer att rubriceras som brottsligt. Den officiella handelsplatsen för bitcoin i Thailand, Bitcoin Co Ltd, skriver:

"På grund av en avsaknad av existerande applicerbara lagar, kapitalkontroll och faktumet att bitcoin överbryggar flera finansiella aspekter är numera samtliga aktiviteter som rör bitcoin illegala i Thailand."
Enligt de thailändska myndigheterna kan inte bitcoin vara någon valuta då den inte skapas av en centralbank. Enligt företrädare pågår nu en diskussion med Thailands centralbank, som enligt dem ska ha sagt att de fortfarande "överväger ärendet", men utan någon tidsfrist.

http://bitcoin.co.th/trading-suspended-due-to-bank-of-thailand-advisement/
http://bitcoin.org/en/
http://gigaom.com/2013/07/30/did-thailand-really-ban-bitcoin-dont-be-so-sure/
http://blogs.telegraph.co.uk/news/douglascarswellmp/100228691/banning-bitcoin-is-stupid-non-state-digital-currencies-will-soon-sweep-away-our-monopoly-money/
http://www.fastcompany.com/3015007/fast-feed/thailand-makes-bitcoins-illegal-because-its-laws-are-too-old-fashioned