I Schweiz lanserar myndigheterna den 26 augusti landets första drive-in-bordell. Den ligger i ett före detta industriområde i västra Zürich, och har nio bås. Endast bilförare är välkomna till anläggningen, som kommer att vara öppen dagligen mellan sju på kvällen till fem på morgonen.

Närmare 40 prostituerade kommer att arbeta på bordellen, som är tänkt att förbättra säkerheten för stadens prostituerade. Vid varje bås finns ett larm där de prostituerade kan larma polisen ifall de känner sig hotade.

Bilföraren, som måste vara ensam för att bli insläppt på området, måste följa en markerad rutt. Pris förhandlas sedan fram mellan kund och prostituerad innan sällskapet kör vidare till ett bås. Michael Herzig vid Zürichs socialförvaltning säger till The Telegraph:

"Vi vill reglera prostitutionen eftersom det fram till nu varit djungelns lag. Till exempel har det varit hallickarna som bestämt priserna. Vi försöker få en situation som är bättre för de prostituerade själva, för deras hälsa och säkerhet och även för människor som bor i Zürich."
Prostitution är lagligt i Schweiz, men de prostituerade måste betala en skatt på fem schweiziska franc (drygt 35 kronor) för varje natt de arbetar.

http://www.thelocal.ch/20130815/zurich-unveils-drive-in-sex-boxes-for-prostitutes
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/switzerland/10247035/Switzerland-opens-drive-in-sex-boxes-to-make-prostitution-safer.html
http://www.lematin.ch/suisse/sexbox-zurich-pretes/story/23278044