Enligt det preliminära valresultatet fick Wikileaks Party mindre än en procent av rösterna, och misslyckades därmed att få en plats i det australiensiska parlamentet.

När två tredjedelar av rösterna var räknade, så fick partiet 0,62 procent av rösterna. Bäst gick det i Victoria, delstaten där Julian Assange kandiderade för en senatorsplats. I Victoria fick man 1,19 procent av rösterna.

De slogs bl.a. av Australian Sex Party, som kämpar mot internetcensur och för att legalisera marijuana. Australian Sex Party fick drygt två procent av rösterna. Julian Assange är nöjd med valresultatet, och säger till ABC:

"We are the second largest vote count for the new parties after Clive Palmer's party, which had a billion bucks behind it. I think that's a pretty good outcome."
Wikileaks Party kommer att fortsätta som parti, och Julian Assange säger att det inte är otänkbart att han om tre eller sex år ställer upp igen för en senatorplats.

http://www.abc.net.au/news/2013-09-08/julian-assange-happy-with-wikileaks-partys-performance/4944396
http://www.theguardian.com/world/2013/sep/08/election-2013-assange-wikileaks-party
http://www.businessinsider.com/julian-assanges-wikileaks-party-underwhelm-everyone-with-australian-election-results-2013-9
http://rt.com/news/australia-election-abbot-wins-550/
http://techgeek.com.au/2013/09/08/julian-assange-senate-fail/
http://wikileaksparty.org.au
http://twitter.com/WikiLeaksParty